Informatie omtrent praktijkvoering en het coronavirus (COVID 19)

Omdat osteopathie behoort tot de contactberoepen moest ik helaas de deur gesloten houden tot in ieder geval 20 mei. Gelukkig is dit vervroegd en is de praktijk per 11 mei weer open!

Uiteraard nog wel met de nodige hygienemaatregelen (conform richtlijnen RIVM).

Ik wens iedereen sterkte en gezondheid toe in deze roerige tijd en hoop dat door deze maatregelen van de overheid het virus snel helemaal onder controle zal zijn. 

Ik ben gewoon weer bereikbaar via telefoon/whatsapp (0683537383) of mail (koen@osteopathievossen.nl). 

Online inplannen van een afspraak is ook weer mogelijk via deze site. 

Voor meer info over de versoepeling van de maatregelen verwijs ik naar de site van de beroepsvereniging NVO of het RIVM.

Blijf gezond en tot snel!

 

Koen Vossen

Koen is osteopaat sinds 2012. Na jaren ervaring te hebben opgedaan in Arnhem, Nijmegen en de Cranenburgsestraat in Groesbeek heeft hij nu zijn eigen plek gevonden op het Kerkpad in Groesbeek-Breedeweg. Als osteopaat beschouwt hij de mens als 1 geheel en gaat op zoek naar de oorzaak van klachten in plaats van de symptomen te bestrijden. Met deze uitgebreidere kijk op de klacht onderscheidt hij zich van andere disciplines en kan hij het verschil maken voor zijn patiënten. Naast de fysieke benadering wordt tijdens een consult ook de invloed van stress, voeding en leefwijze op lichamelijke klachten meegenomen. Koen richt zich naast specialisatie in baby's en onbegrepen klachten ook op sporters en voedingsgerelateerde klachten.

De praktijk
(Let op: gewijzigde locatie!)

De praktijk bevindt zich in Groesbeek-Breeedeweg op Kerkpad 4. 

Parkeren kan gratis op eigen parkeerplaatsen voor de deur. 

De bus (lijn 5) stopt voor de deur. 

Naast Osteopathie Vossen is in dit pand ook te vinden: 

  • Bewust met Solena, Orthomoleculaire therapie en NEI therapie
  • Saskia Schrader, praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

Mijn werkwijze

"Als osteopaat beschouw ik de mens als één geheel en ga ik op zoek naar de oorzaak van klachten in plaats van de symptomen te bestrijden. Ik kan me met deze uitgebreide kijk op de klacht onderscheiden van andere disciplines en zodoende het verschil maken voor de patiënt."

Naast de fysieke benadering wordt ook de invloed van stress, voeding en leefwijze op lichamelijke klachten meegenomen. Na een vraaggesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek, die ook gericht is op de veiligheid van de behandeling, worden de resultaten verwerkt tot een concreet behandelplan. 

"Ik vind het belangrijk dat de patiënt nauw betrokken wordt bij zijn of haar eigen behandeling. Om dit te bereiken leg ik in duidelijke taal uit wat mijn visie op de klacht is en wat ik hier als osteopaat aan kan doen. De technieken die ik toepas probeer ik op een begrijpelijke manier uit te te leggen, zodat u weet wat er gaat gebeuren en wat het doel ervan is. Op deze manier probeer ik u meer inzicht te geven in uw eigen klachten. Dit inzicht draagt er toe bij om samen tot het gewenste resultaat te komen."

U kunt met veel verschillende klachten bij een osteopaat terecht. Een aantal voorbeelden hiervoor vindt u onder het kopje 'Osteopathie'.

Een verwijzing van een (huis)arts is niet nodig, wij zijn geschoold om zogenaamde 'rode vlaggen' te signaleren. Een osteopaat is echter geen vervanging van huisarts, specialist of consultatiebureau maar werkt er juist mee samen. Indien nodig verwijzen wij u door of terug naar de arts.

Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u mijn contactformulier onder 'contact' invullen of me telefonisch contacteren. ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Graag tot ziens bij Osteopathie Groesbeek!