Informatie omtrent praktijkvoering en het coronavirus (COVID 19)

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen van 14 december heb ik per direct de deur moeten sluiten.

Osteopathie is een (para)medisch contactberoep, maar (nog) niet regulier. Voor reguliere (para)medische contactberoepen zoals fysiotherapie wordt door de overheid een uitzondering gemaakt, maar helaas niet voor alternatieve/complementaire zorg zoals osteopathie en daardoor zijn we helaas genoodzaakt de deur te sluiten. In ieder geval tot 9 februari.

Door de verschillende betroffen beroepsverenigingen wordt achter de schermen alles in het werk gesteld om de lijst met toegestane beroepen nog te laten herzien, maar vooralsnog is het zoals het is en staan we er niet op. Sluiten dus.Voor meer informatie over eventuele versoepeling van de maatregelen verwijs ik naar de site van de beroepsvereniging NVO of het RIVM.

Vanaf 10 februari kan er weer ingepland worden. In de tussentijd ben ik bij eventuele vragen wel gewoon bereikbaar via telefoon/whatsapp (0683537383) of mail (koen@osteopathievossen.nl). Online inplannen van een afspraak is ook mogelijk via deze website.

Ik wens iedereen sterkte en gezondheid toe in deze toch weer roerige tijd en hoop dat door deze overheidsmaatregelen het virus snel helemaal onder controle zal zijn.

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en hou vooral vertrouwen in je eigen lijf! Maar als het dan toch nodig is - hopelijk tot snel!

Groet, Koen

Koen Vossen

Koen is osteopaat sinds 2012. Na jaren ervaring te hebben opgedaan in Arnhem, Nijmegen en de Cranenburgsestraat in Groesbeek heeft hij nu zijn eigen plek gevonden op het Kerkpad in Groesbeek-Breedeweg. Als osteopaat beschouwt hij de mens als 1 geheel en gaat op zoek naar de oorzaak van klachten in plaats van de symptomen te bestrijden. Met deze uitgebreidere kijk op de klacht onderscheidt hij zich van andere disciplines en kan hij het verschil maken voor zijn patiënten. Naast de fysieke benadering wordt tijdens een consult ook de invloed van stress, voeding, psyche, ademhaling en leefwijze op lichamelijke klachten meegenomen. Koen richt zich naast specialisatie in baby's en chronische/onbegrepen klachten ook op sporters en voedingsgerelateerde klachten.

De praktijk

De praktijk bevindt zich in Groesbeek-Breedeweg op Kerkpad 4. 

Parkeren kan gratis op eigen parkeerplaatsen voor de deur. 

De bus (lijn 5) stopt voor de deur. 

Naast Osteopathie Vossen is in dit pand ook te vinden: 

  • Bewust met Solena, Orthomoleculaire therapie en NEI coaching (www.bewustmetsolena.nl)
  • Saskia Schrader, praktijk voor natuurlijke geneeswijzen (www.saskiaschrader.nl)
  • Udongo, ontspanningspraktijk/voetreflex (www.udongo.nl)
  • Lotus Opstellingen (www.lotus-opstellingen.nl)

Mijn werkwijze

"Als osteopaat beschouw ik de mens als één geheel en ga ik op zoek naar de oorzaak van klachten in plaats van de symptomen te bestrijden. Ik kan me met deze uitgebreide kijk op de klacht onderscheiden van andere disciplines en zodoende het verschil maken voor de patiënt."

Naast de fysieke benadering wordt ook de invloed van stress, voeding en leefwijze op lichamelijke klachten meegenomen. Na een vraaggesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek, die ook gericht is op de veiligheid van de behandeling, worden de resultaten verwerkt tot een concreet behandelplan. 

"Ik vind het belangrijk dat de patiënt nauw betrokken wordt bij zijn of haar eigen behandeling. Om dit te bereiken leg ik in duidelijke taal uit wat mijn visie op de klacht is en wat ik hier als osteopaat aan kan doen. De technieken die ik toepas probeer ik op een begrijpelijke manier uit te te leggen, zodat u weet wat er gaat gebeuren en wat het doel ervan is. Op deze manier probeer ik u meer inzicht te geven in uw eigen klachten. Dit inzicht draagt er toe bij om samen tot het gewenste resultaat te komen."

U kunt met veel verschillende klachten bij een osteopaat terecht. Een aantal voorbeelden hiervoor vindt u onder het kopje 'Osteopathie'.

Een verwijzing van een (huis)arts is niet nodig, wij zijn geschoold om zogenaamde 'rode vlaggen' te signaleren. Een osteopaat is echter geen vervanging van huisarts, specialist of consultatiebureau maar werkt er juist mee samen. Indien nodig verwijs ik u door of terug naar de arts.

Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u mijn contactformulier onder 'contact' invullen of me telefonisch contacteren. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Graag tot ziens bij Osteopathie Vossen!