Coaching

Coaching

De OERsterk methode is een gerenommeerd leefstijlmerk, waarbij wordt gestreefd dat voeding, beweging, ontspanning en mindset in balans zijn voor een optimale gezondheid. Deze methode heeft direct invloed op onze belangrijkste systemen voor vitaliteit: het brein, zenuwstelsel en immuunsysteem. Er wordt ook gekeken naar externe toxines en de omgeving om (gedrags)verandering mogelijk te maken. De methode is gebaseerd op jaren praktijkervaring van Drs. Richard de Leth, in combinatie met kennis uit verschillende wetenschappen, waaronder de Evolutiebiologie, Psycho-Neuro-Immunologie (PNI), Orthomoleculaire geneeskunde en Oosterse geneeswijzen.

 

Onze huidige maatschappij is hectisch en ‘onnatuurlijk’. Onze genen snappen hier niks van. Simpel gezegd komt dat doordat de mens genetisch nog praktisch gelijk is aan de oermens. Maar onze leefomgeving is razendsnel veranderd door de agrarische, industriële en digitale revolutie. Dat blijft niet zonder gevolgen. In Nederland hebben miljoenen mensen een chronische ziekte en ruim de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. Door de chronische stress waar veel mensen last van hebben, krijgen jaarlijks een miljoen mensen een burn-out. Vele klachten worden chronisch en de zorgkosten rijzen inmiddels de pan uit.

Ongeveer 98% van alle ziektes zijn verworven door een ongezonde leefstijl en slechts 2% zijn genetisch. Aan de ene kant is dat een zorgelijke ontwikkeling, maar het geeft ook hoop! Want het leven is niet maakbaar, maar, met een leefstijl én denkstijl die de kwaliteit van je leven vergroot en je weerbaarder maakt tegen de uitdagingen die het moderne leven te bieden heeft, wel stuurbaar.

 

Een OERsterk Coach is opgeleid in het opsporen van mogelijke verstoorde lichaamsfuncties en heeft de tools om mensen weer succesvol en krachtig naar een gezond(er) leven te begeleiden. De OERsterk methode geeft houvast bij het optimaliseren van de gezondheid en om symptomen te voorkomen of op een natuurlijke manier te verlichten (zonder medicatie). Het uitgangspunt bij iedere behandeling is het aanpakken van de echte oorzaak (de oorzaak van de oorzaak), dus géén symptoombestrijding.

Om de echte oorzaak van symptomen te vinden moet de mens als één geheel (holistisch) worden bekeken. Dit systeemdenken is de basis van hoe een Oersterk Coach naar gezondheid en symptomen kijkt. Vitaliteit, een lichaam en geest in natuurlijke balans, staan centraal in plaats van klachten. Het resultaat is een gezonder gewicht, meer energie en een een betere stoelgang, libido, huid, nachtrust, stemming e.d. En daarmee een drastische toename van de levenskwaliteit!

 

Koen heeft deze opleiding gedaan en is gecertificeerd Oersterk Coach. Deels wordt deze kennis & bewustwording gericht op leefstijl én gedrag al meegenomen binnen zijn osteopathiebehandelingen, maar ook een langer coachingstraject is mogelijk. 

Wil je hier meer over weten, of wil je meer informatie over de Oersterk methode of over  Koen via 06 83537383  of info@osteopathievossen.nl.