Over Eliane

Osteopathie


Eliane


Vanaf kind af aan ben ik veel in de weer geweest met sporten en bewegen, ik heb dit altijd interessant gevonden. Uiteindelijk was het voor mij een logische keuze om fysiotherapie te gaan studeren en heb ik deze opleiding in 2019 afgerond. Echter voelde ik me als fysiotherapeut niet compleet, ik miste een aantal stukjes van de puzzel en kon sommige vragen niet verklaren. In het laatste jaar van de opleiding kwam ik in aanraking met osteopathie. Het voelde als een verrijking toen ik eenmaal de stap zette om deze opleiding te starten aan de IAO. Tijdens de opleiding kreeg ik een bredere kijk op het hele menselijke lichaam waardoor ik veel meer verbanden kan leggen tussen klachten en oorzaken. Met heel veel plezier heb ik de opleiding in 2023 afgerond en mijn diploma mogen ontvangen.

Graag help ik iedereen met lichamelijke klachten en vind ik het ook uiterst belangrijk om je inzicht te geven in hoe het lichaam functioneert. Hierdoor kan er vaak beter omgegaan worden met klachten of heb je er zelf meer grip op als je weet waardoor iets ontstaat of vandaan komt. Ieder mens is anders en dat maakt het werk zo leuk omdat er altijd een nieuwe uitdaging is. Hierdoor blijf ik ook leergierig en ben ik nooit uitgeleerd. Graag beteken ik ook iets voor jou en zie ik je in de praktijk!

Osteopathie


Sanne


Door de jaren heen heb ik een grote interesse in gezondheid, ziekte en het menselijk lichaam ontwikkeld. Tijdens mijn opleiding fysiotherapie raakte ik al snel geïnteresseerd in de ontstaanswijze van lichamelijke klachten. Waarom ontwikkelt iemand een blessure? En waarom herstellen klachten of komen ze toch weer terug? Deze vragen kon ik niet voldoende beantwoorden als fysiotherapeut.

Dit maakte dat ik vrij snel na mijn opleiding fysiotherapie al besloot om de vierjarige master osteopathie te starten aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Zeist, in samenwerking met Buckinghamshire New University. Deze studie gaf mij de mogelijkheid om nog dieper in te gaan op het menselijk lichaam en een bredere kijk te ontwikkelen op lichamelijke klachten. Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op het prikkelbare darm syndroom en in september 2022 heb ik mijn diploma in ontvangst genomen.

Ik help jou graag met lichamelijke klachten en vind het daarbij belangrijk om jou ook kennis mee te geven over jouw eigen lichaam. Elke patiënt en elke casus is uniek en vergt een eigen aanpak waar ik als zorgprofessional graag een bijdrage in lever. De diversiteit aan lichamelijke klachten zorgt ervoor dat elke dag weer uitdagend is. Ik wil mij graag blijven ontwikkelen en daarom wil ik komend jaar starten met een opleiding over baby’s en kinderen om ook deze doelgroep beter te kunnen behandelen. Ik hoop jou snel te zien bij Osteopathie Vossen!